HÅLLBAR OCH ETISK PÄLS

ETT ÅTAGANDE TILL ANSVARSFULL PRAXIS PÅ STAMPE

Observera: Attityder till päls och pälsuppfödning är alltid subjektiva, och skiljer sig naturligtvis från person till person. Vi försöker inte övertala någon att inta en viss synpunkt, och vi förstår och respekterar till fullo de som är kritiska till päls och pälsuppfödning. Detta ändrar dock inte det faktum att vi inte delar detta perspektiv.
Alla handlingar vi vidtar kommer alltid att ha en konsekvens, och det är en reflektion vi måste fortsätta fråga oss själva.

Päls har länge varit ett kontroversiellt ämne, med många människor som ifrågasätter om det är ett hållbart och etiskt material. På Stampe tror vi att päls kan vara ett hållbart och etiskt val, och vi är engagerade i att arbeta mot de högsta standarderna för hållbarhet och djurvälfärd i vår pälsproduktion.

På Stampe är vi stolta över att ha en lång och rik historia som furirer, med erfarenhet som går tillbaka till 1946. Alla tre generationerna av vår familj har fått formell utbildning i furrierkonsten, vilket säkerställer att vi har en djup förståelse för varje aspekt av industrin. Vår expertis sträcker sig till inköp och behandling av högkvalitativ päls från välbehandlade djur.

Vi tror att den bästa pälsen kommer från djur som har behandlats med omsorg och respekt, och vi är engagerade i etiska och hållbara metoder i allt vi gör. Med vår omfattande kunskap och erfarenhet är vi säkra på vår förmåga att leverera pälsprodukter av högsta kvalitet till våra kunder. Lita på att vi förser dig med de finaste pälsprodukterna som finns tillgängliga, tillverkade med skicklighet och uppmärksamhet på detaljer.

KARL VIGGO STAMPE

Första generationens furir

POUL VIGGO STAMPE

Andra generationens furir

Michael Stampe

Tredje generationens furir

VARFÖR PÄLS?

Päls har en lång historia av användning i kläder och accessoarer, som går tillbaka till antiken då den användes som ett praktiskt sätt att hålla värmen i kalla klimat. Päls är den naturliga klädseln från tiden innan miljöproblem uppstår, delvis orsakade av tillverkning av syntetiska kläder. Trots uppkomsten av syntetiska alternativ, uppskattar många människor fortfarande pälsens naturliga kvaliteter och unika skönhet, och det är fortfarande en viktig resurs för många samhällen runt om i världen.

En anledning till att päls kan anses vara hållbar är att det är en naturlig och förnybar resurs. Päls kan produceras från en mängd olika djurkällor, inklusive kaniner, rävar och mink, som alla kan reproducera och fylla på sina populationer. Dessutom kan päls hämtas från djur som redan föds upp för andra ändamål, såsom köttproduktion eller skadedjursbekämpning. Detta innebär att produktionen av päls inte nödvändigtvis kräver uppfödning av ytterligare djur, vilket kan minska den totala miljöpåverkan.

Päls är också ett slitstarkt och hållbart material, vilket gör att färre pälsplagg behöver produceras och kasseras med tiden. Detta kan minska pälsindustrins miljöpåverkan jämfört med syntetiska tyger, som bryter ner och släpper ut mikrofibrer i miljön under många hundra år.

På Stampe har vi åtagit oss att producera päls på ett etiskt och hållbart sätt. Vi arbetar med välrenommerade pälsfarmer som följer höga krav på djurskydd, och vi ser till att all vår päls kommer från humant. Vi använder också hållbara jordbruksmetoder, som att använda naturliga skadedjursbekämpningsmetoder och minimera vår användning av kemikalier.

Utöver vårt engagemang för hållbarhet och djurvälfärd stödjer vi också bevarandet av vilda djurpopulationer. Vi köper bara päls från arter som inte är hotade, och vi arbetar med organisationer som främjar ansvarsfull jakt och fångstmetoder.

Sammanfattningsvis tror vi att päls kan vara ett hållbart och etiskt val när den produceras på ett ansvarsfullt sätt. På Stampe är vi dedikerade till att producera högkvalitativa pälsprodukter på ett sätt som är miljömässigt och socialt ansvarsfullt.

Pälsmakare sedan 1946

Stampe

Vår långa familjetradition och historia betyder allt för oss, och vi jobbar hårt varje dag för att fortsätta denna trevliga familjeresa. Vårt uppdrag har inte förändrats sedan starten – vi strävar helt enkelt efter att göra de vackraste och mest exklusiva plaggen.

VART FLYTTER VI SOM FÖRETAG?

Som företag är Stampe engagerad i att lyssna på våra kunder och svara på deras krav och åsikter. Vi letar alltid efter sätt att förbättra och utvecklas, och detta inkluderar att hålla oss uppdaterade om den senaste utvecklingen inom hållbarhet och djurskydd. Och vi vet att vi inte är perfekta.

I framtiden kommer vi att fokusera mer på att hämta vårt material från djur som föds upp under bästa möjliga förhållanden och som har de mest hållbara produktionsmetoderna. Vi är särskilt intresserade av lammpäls och skinn, eftersom det är en typ av päls som kommer från djur som föds upp på stora öppna ytor och hela djuret används i produktionsprocessen.

Vi tror att detta fokus på hållbarhet och djurvälfärd är viktigt inte bara för djurens välbefinnande, utan också för vår verksamhets långsiktiga framgång och livskraft. Vi är engagerade i att hitta nya och innovativa sätt att skapa högkvalitativa produkter som också är etiska och ansvarsfulla.

LÄS MER OM DE PÄLSTYPER VI SÄLJER

MINK

Det finns flera anledningar till att våra kunder kan välja att köpa en minkpäls. På Stampe har vi åtagit oss att köpa vår minkpäls från välrenommerade leverantörer som följer höga krav på djurskydd. Vår minkpäls kommer från Kopenhagen Fur och Saga Furs, som båda har en stark erfarenhet av etiska och hållbara metoder.

En anledning att köpa en minkpäls är för dess hållbarhet och livslängd. Minkpäls är känd för sin seghet och motståndskraft mot slitage, vilket gör det till en bra investering för ett plagg som du kan bära i många år. Minkpäls är också resistent mot vatten, vilket gör den till ett bra val för våta eller regniga förhållanden.

En annan anledning att köpa en minkpäls är för dess värme och isolering. Minkpäls är tjock och har en tät underull, vilket gör den till ett utmärkt val för kallt väder. Minkpäls är också lätt, vilket gör den lätt att bära och röra sig i.

Läs mer på Kopenhagenfur.com

LAMM

Lammpäls/skinn är ett populärt material för användning i kläder och accessoarer eftersom det är mjukt, lätt och hållbart. Den är också känd för sin värme, vilket gör den till ett utmärkt val för användning i vinterplagg som jackor och kappor.

En av fördelarna med att använda lammpäls är att det är en naturlig och förnybar resurs. Det är en biprodukt från köttindustrin, vilket innebär att det är ett hållbart och miljövänligt alternativ för kläder och accessoarer.

En annan fördel med lammpäls är att den är allmänt tillgänglig och relativt prisvärd, vilket gör den tillgänglig för ett brett spektrum av konsumenter.

Förutom sina praktiska egenskaper är lammpäls också känd för sin mångsidighet. Den kan användas för att skapa en mängd olika plagg och tillbehör, inklusive shearling-jackor, skinnjackor och läderhandskar och -vantar.

TÄTA

Sälpäls är ett populärt material för användning i kläder och accessoarer eftersom det är exceptionellt varmt och slitstarkt. Den är också känd för sina vattentåliga egenskaper, vilket gör den till ett utmärkt val för användning i våta och kalla klimat.

En av fördelarna med att använda sälpäls är att det är en naturlig och förnybar resurs. Den erhålls genom jakt, som är en viktig kulturell och ekonomisk aktivitet för många ursprungssamhällen i arktiska regioner. På Grönland, till exempel, görs jakt, garvning och döende av sälskinn av lokalbefolkningen, som har en lång historia av att arbeta med detta material. Vi köper våra sälskinn från Kopenhagen Fur, som kommer från Grönland.

Sälpäls erhålls genom jakt i naturen, snarare än att födas upp på pälsfarmer. Det gör att djuren har haft möjlighet att leva ett naturligt liv.

Även om vissa människor kan hävda att jakt inte är ett humant sätt att skaffa päls, är det viktigt att notera att jakt är en integrerad del av kulturen och ekonomin i många ursprungssamhällen, och den är reglerad för att säkerställa att den görs på ett hållbart sätt. och ansvarsfullt sätt.

En annan fördel med sälpäls är att den är allmänt tillgänglig och relativt prisvärd, vilket gör den tillgänglig för ett brett spektrum av konsumenter.

Utöver sina praktiska egenskaper är sälpäls också känd för sin mångsidighet. Den kan användas för att skapa en mängd olika plagg och accessoarer, inklusive jackor, rockar och vantar.

RÄV

Rävpäls är ett populärt material för användning i kläder och accessoarer eftersom det är mjukt, lätt och hållbart. Den är också känd för sin värme och lyxiga utseende, vilket gör den till ett utmärkt val för användning i exklusiva modeplagg och accessoarer.

En av fördelarna med att använda rävpäls är att det är en naturlig och förnybar resurs. Rävar jagas i naturen eller föds upp på pälsfarmer, och deras päls är en biprodukt från köttindustrin. Det betyder att det är ett hållbart och miljövänligt alternativ för kläder och accessoarer.

En annan fördel med rävpäls är att den är allmänt tillgänglig och relativt prisvärd, vilket gör den tillgänglig för ett brett spektrum av konsumenter.

Alla våra rävskinn kommer från SAGA Furs i Finland. Läs mer på Sagafurs.com

KANINPÄLS

Kanin- och Rex-kaninpäls är populära material för användning i kläder och accessoarer eftersom de är mjuka, lätta och hållbara. De är också kända för sin värme och den kvalitet man får för priset.

En av fördelarna med att använda kanin och Rex kaninpäls är att de är naturliga och förnybara resurser. Kaniner föds vanligtvis upp på pälsfarmer, och deras päls är en biprodukt från köttindustrin.

En annan fördel med kanin- och Rex-kaninpäls är att de är allmänt tillgängliga och relativt prisvärda, vilket gör dem tillgängliga för ett brett spektrum av konsumenter.

Kanin- och Rex-kaninpäls är också kända för sin mångsidighet. De kan användas för att skapa en mängd olika plagg och accessoarer, inklusive kappor, jackor, hattar och halsdukar. De används också ofta som en trim eller utsmyckning på kläder och accessoarer, vilket ger en touch av lyx och sofistikering.

Om du har några frågor till oss, tveka inte att kontakta oss. Vi kommer att försöka svara på din fråga på bästa möjliga sätt.

VI ÄR STAMPE

ETT DANSKT FAMILJÄGGT FÖRETAG