OM OSS

STAMPE SIDAN 1946

OM STAMPE

Vårt företag med släktnamnet STAMPE grundades 1946 av vår farfar Karl Viggo Stampe.

Han fick en grov start på livet och som 12 -årig pojke dog hans mamma och strax efter gifte hans pappa sig med en ny kvinna. På grund av hårda tider hade de inte möjlighet att ta hand om vår farfar så de bestämde sig för att skicka Karl till ett barnhem i Köpenhamn. På väg ut på landsbygden hade han svårt med de andra barnen på grund av sin annorlunda accent och kulturella bakgrund. Han lärde sig snart att slåss och arbeta hårt.

Efter några år i Köpenhamn fick han en lärlingsutbildning som pälsstudent. Med tiden lönade sig hans hårda arbete långsamt. Han lyckades arbeta sig upp och redan i början av tjugoårsåldern köpte han företaget där han arbetade.

Vår farfar var vd för företaget fram till 1992 där hans äldsta son Poul Viggo Stampe tog över tjänsten efter en hård start och kris i slutet av 80: e och början av 90: e. Detta följdes sedan upp med många framgångsrika år och där företaget tog över ett annat gammalt danskt pälsföretag vid namn Levinsky . Levinsky grundades 1869 av Moses Levinsky i Østergade i centrala Köpenhamn.

Idag är vår pappa Poul Stampe pensionär och jag Michael Stampe som också är utbildad furare driver företaget i samarbete med min bror Mike Stampe, syster Malene Stampe och kusinen Anne Marie Stampe.

KARL VIGGO STAMPE

1. Generation
Grundare

POUL VIGGO STAMPE

2. Generation

Michael Stampe

3. Generation
Furrier & VD

Idag är vår designfilosofi fortfarande inspirerad av det skandinaviska tänkesättet. För att säkerställa en hög kvalitet och för att stödja djurens välbefinnande köper vi de flesta av våra skinn från auktionshusen Kopenhagen Fur och Saga Fur auktionshus i Helsingfors.

Idag presenterar vi våra läder- och pälsplagg på mässor i Köpenhamn, Paris, London, Milano och Hong Kong och säljer till hela världen.

Vår långa familjetradition och historia betyder allt för oss, och vi arbetar hårt varje dag för att fortsätta denna trevliga familjeresa. Vårt uppdrag har inte förändrats sedan början - vi strävar helt enkelt efter att göra de vackraste och exklusiva plaggen.

Vänliga Hälsningar,
Michael Stampe
VD - KV Stampe &Sønner A/S

VI ÄR STAMPE

ETT DANSK FAMILIE ÄGT FÖRETAG