HÅLLBARHET

På Stampe Denmark förespråkar vi djurskydd vilket innebär att djurens välbefinnande alltid är säkerställt när vi köper alla våra mink- och rävskinn på auktionshusen Kopenhagen päls och Saga päls. Friska djur producerar överlägsen skinn.

För att panera de hälsosammaste djuren på det mest hållbara sättet gör vårt huvudsakliga pälshus, Kopenhagenfur.com och Sagafurs.com:

"Auktionshusen har gjort betydande investeringar för att kontinuerligt optimera miljöförhållandena på pälsfarmer. Djurskydd innebär att se till att de alltid är väl omhändertagna. Djur måste få gott om mat, vatten, solljus och uppvisa lämpligt beteende. Från och med januari 2017, Europeisk pälshandel började implementera WelFur, ett vetenskapsbaserat välfärdscertifieringssystem som dokumenterar nivån på djurens välbefinnande på pälsfarmer."
Läs mer: https://www.kopenhagenfur.com/sv/responsibility/djurskydd/

Hållbar jordbruksnäringscykel

Mink- och rävjackor
Mink och räv är köttätare, och våra djur utfodras faktiskt med rester från människans egen matproduktion. I vissa fall kan det röra sig om nästan 50 procent av den totala biomassan som annars skulle ha hamnat i deponier.

Kanin-, shearling- och lammskinnjackor
Den övergripande anledningen till att kaniner och lamm föds upp är för människoföda. Därför är pälsen och lädret från kaninen och lammet faktiskt en rest som används i vår produktion. Nästan 100 % av djuret används därför, med syftet att minimera avfall.
Djurskyddskraven blir generellt sett högre när bonden vet att de kan dra nytta av den bättre kvaliteten på pälsen eller lädret de säljer tillsammans med köttet.

Seal jacka
Alla sälskinn som köps av STAMPE fångas av grönländska inuitjägare längs med den grönländska kusten. Dessutom garvas alla skinn på Great Greenlands garvningsanläggningar på södra Grönland. Det är endast tillåtet att sälja inuitsjaktade sälskinn inom EU, och är därför en garanti för våra kunder.

Läs mer: https://www.greatgreenland.com/info-saelskind-c-31_34.html?language=en&sort=products_sort_order

Alla våra pälskläder tillverkas fortfarande för hand av våra skickliga pälsmästare som har all kunskap för att göra kläder som håller länge.

Päls är en anmärkningsvärt långvarig produkt. Våra minkrockar kan bäras i trettio år eller mer. Många av våra kunder ger ofta sina pälsrockar till döttrar eller barnbarn.
Vi tar till och med isär skinnen och stylar om våra kunders päls helt. Ibland återvinner vi skinnen för att göra till exempel kuddar, filtar eller accessoarer.
Fördelarna med päls är att den i slutändan kommer att biograderas och återgå till jorden med tiden utan att skada naturen.
Läs mer: https://www.truthaboutfur.com/en/sustainability-of-fur

Mer information om päls hållbarhet :


Example blog post
Example blog post
Example blog post