Shearling och lammpäls används i jackor

Shearling och lammpälsjackor är ett populärt val för dem som letar efter ett varma och snygga alternativ för ytterkläder. Men förutom sin värme och mode, är dessa jackor också ett hållbart val. Här är tre anledningar till varför shearling- och lammpälsjackor är bra, varma och hållbara:


  1. Shearling och lammpäls är naturliga, förnybara material. Shearling är gjord av fårskinn som har garvats och klätts med ullen kvar. Lammpäls är gjord av skinn från unga får, som är en biprodukt från köttindustrin. Båda dessa material är förnybara och kan anskaffas på ett hållbart sätt.
  2. Shearling och lammpäls är otroligt varma och isolerande. Ullen i shearling-jackor ger utmärkt isolering och håller bäraren varm i kallt väder. Lammpäls är också en utmärkt isolator, tack vare sin mjuka, fluffiga konsistens. Dessa material är perfekta för att hålla dig varm under kalla vinterdagar.
  3. Shearling och lammpälsjackor är slitstarka och långvariga. Till skillnad från syntetiska material, som kan gå sönder och förlora sina isolerande egenskaper med tiden, kommer shearling- och lammpälsjackor att hålla i många år med rätt skötsel. Det betyder att de inte bara är ett hållbart val, utan också ett kostnadseffektivt.

Sammanfattningsvis är shearling- och lammpälsjackor ett utmärkt val för dem som letar efter ett varmt, snyggt och hållbart alternativ för ytterkläder. Dessa naturliga, förnybara material är otroligt varma och isolerande, och de är också hållbara och långvariga. Så om du vill hålla dig varm och snygg i vinter, överväg att investera i en shearling- eller lammpälsjacka.

Shearling Furs historia

Shearling pälsjackor har en lång och fascinerande historia som går tillbaka till antiken. Dessa jackor är gjorda av skinn från får som har klippts av sin ull, och insidan är fodrad med fårull för extra värme och isolering.

Användningen av shearling päls kan spåras tillbaka till antika civilisationer som perserna och romarna. Dessa civilisationer använde skinn från får för att skapa varma kläder och accessoarer, och ullen prisades för sin förmåga att hålla människor varma i kallt väder.

Under århundradena har shearling-päls fortsatt att användas till kläder och accessoarer, och den blev särskilt populär i kallare klimat där den extra värmen och isoleringen uppskattades mycket. Under 1800-talet och början av 1900-talet användes klipppäls ofta för att göra kappor, hattar, handskar och andra ytterkläder.

Under andra världskriget blev shearling-pälsjackor populära bland piloter och soldater som behövde varma kläder som också var slitstarka och hållbara. Jackorna var idealiska för de svåra krigsförhållandena och de hjälpte till att hålla soldaterna varma och bekväma i kylan.

Idag är shearling pälsjackor fortfarande populära för sin värme och hållbarhet, och de ses ofta som ett modestatement också. Dessa jackor är gjorda med samma metoder och tekniker som utvecklades för århundraden sedan, och de förblir ett tidlöst och klassiskt val för kallt väder.


Example blog post
Example blog post
Example blog post